بعضی از روزها سرمان شلوغ است و زمان کمی برای خوردن غذا داریم و ناخوادگاه یکی از وعدههای غذاییمان حذف میشود، گاهی نیز فکر میکنیم که حذف وعده غذایی میتواند به کاهش مصرف کالری کمک کند، اما واقعیت این است که چنین روشی اصلا سالم نیست و حتی ممکن است سبب افزایش وزن شود. البته روشهایی برای رژیم و کاهش وزن تحت نظر پزشک وجود دارد که کاملا با این شیوه متفاوت است. با ما در بلاگ ارکیده همراه باشید تا در مورد حذف وعدههای غذایی بیشتر بدانیم.
ابتدا قند خون کاهش یافته و این بهطور مستقیم باعث اختلال در توانایی تفکر در فرد میشود. مغز برای فعالیت از گلوکز استفاده میکند و اگر گلوکز کافی برای استفاده مغز وجود نداشته باشد، بدن عملکرد صد درصدی نخواهد داشت.
قند خون پایین باعث احساس تحریک پذیری، گیجی و خستگی در فرد میشود. بدن شروع به افزایش تولید کورتیزول میکند و فرد را دچار استرس و بیحالی میکند. حذف وعده غذایی همچنین میتواند باعث کند شدن متابولیسم شود که خود سبب افزایش وزن یا کند شدن روند کاهش وزن شود.
زمانیکه یک وعده غذایی را حذف میکنید یا برای ساعتهای طولانی گرسنه میمانید، بدن شما وارد وضعیت بقا میشود. در چنین حالتی، سلولها و بدن ما تمایل شدیدی به خورن غذا پیدا میکنند و همین سبب میشود تا بیش از اندازه مصرف کنیم.
لازم به ذکر است انسان بهطور کلی بهسمت خوردن غذاهای چرب و ناسالم کشیده میشود و این یعنی تمام تلاشهای فرد برای یک برنامه غذایی سالم از بین میرود. در واقع زمانیکه گرسنه هستید، به همه چیز میل پیدا میکنید. حذف یکی از وعدههای غذایی تبعات زیر را به دنبال دارد.
حذف وعدههای غذایی و گرسنه ماندن در طی روز میتواند باعث سرگیجه، انرژی کم و حس از حال رفتن شود. این به دلیل افت قند خون است. وقتی مغز خود را تغذیه نمیکنیم ، به بدن سیگنال میهد که زمان خاموشی همه ارگانها فرا رسیده است. بههمین دلیل حتی اگر به دلایل رژیمی یک وعده غذایی را حذف میکنید، مطمئن شوید که وعده قبلیتان به اندازه کافی پر انرژی و کافی بوده است.
وقتی بدون خوردن غذا به رختخواب می روید، گرسنگی باعث می شود مدام غلت بزنید و به راحتی به خواب نروید. حتی زمانی که بالاخره به خواب می روید احساس گرسنگی مغز را هوشیار نگه می دارد و در نتیجه نمی توانید خواب کافی و عمیقی داشته باشید.
هنگامی که افراد وعدههای غذایی را حذف میکنند در طول روز این حس را دارند که چیزی را بهخودشان بدهکار هستند، بنابراین تمایل دارند که در وعده غذایی بعدی آن را جبران کنند. اما اگر وعدههای غذایی خود را در طول روز به درستی تقسیم کنید ، بدن شما قادر است از این مواد مغذی با کارایی بیشتری استفاده کند. پس سعی کنید که مواد غذایی را خرد خرد و به تدریج مصرف کنید.
برای عملکرد صحیح بدن، حتما روزانه سه وعده غذایی متعادل داشته باشید و زمانی که گرسنه هستید بین وعدههای غذایی یک میان وعده سالم میل کنید. اگر شکمتان قار و قور میکند، این علامت زمان غذا خوردن است. مهمترین کار این است که بر اساس احساسات درونی و نه ساعت غذا بخورید، بنابراین وقتی احساس میکنید نمیتوانید تمرکز کنید، یک اسنک مفید بخورید.
زمانیکه بهطور مداوم وعدههای غذایی را حذف میکنید قند خون شما کاهش می یابد. این کار میتواند تا حد زیادی بر شرایط شما تأثیر بگذارد. گلوکز سوخت شماره یک مغز است، بنابراین وقتی آن را نداریم، میتواند ما را با روحیه بسیار بدی روبهرو کند. به همین دلیل است که اگر شما از خوردن وعدههای غذایی خودداری میکنید و احساس بیحالی میکنید، اولین میان وعدهای را که پیدا کردهاید، به شرط سالم بودن میل کنید. هنگامیکه افراد قند خون بسیار پایینی دارند، تمایل دارندکه به دنبال غذاهای بسیار چرب یا قندی بروند زیرا بدن آنها به این موارد نیاز پیدا میکند.
اگر فکر میکنید حذف وعده غذا روش هوشمندانهای برای کاهش وزن است، دوباره فکر کنید. مطمئنا شما کالری کمتری مصرف خواهید کرد، اما این یک فرصت خوب است که به سمت غذاهای ناسالم بروید.
از آنجا که زمان وعدههای غذایی شما بسیار غیرقابل پیشبینی است، بدن شما آنچه را که ممکن است حفظ میکند و نمیتواند کالری را به طور مؤثر بسوزاند.بدن شما ممکن است لپتین کمتری تولید کند (هورمون سیری که اشتها را کاهش میدهد) و تشخیص اینکه چه زمانی سیر میشوید برای شما سخت تر میشود.
نخوردن وعده های غذایی باعث می شود بدن برای جلوگیری از کمبودهای تغذیه ای به جای مصرف چربی های بدن، آنها را ذخیره کند. همین روند، چاقی و بخصوص بروز چاقی شکمی را افزایش می دهد که خود خطری برای ابتلا به سندرم متابولیک، بیماری های قلبی، سکته مغزی و دیابت است.
ممکن است گاهی حذف یکی از وعدههای غذایی اتفاق میافتد اما تکرار مداوم آن میتواند بر سلامتی تأثیر منفی بگذارد و منجر به کمبودهای غذایی شود. شما همچنین نمیتوانید به بهترین وجه عملکرد خود را انجام دهید زیرا تنها چیزی که میتوانید روی آن تمرکز کنید مواد غذایی است. اگر برنامه شلوغی دارید و به ندرت میتوانید خود غذا درست کنید این نکات را در نظر بگیرید: