رستوران‌کافه‌های ارکیده با 10 شعبه در سراسر ایران
بلاگ

نارنگی برای چی خوبه؟ آشنایی با خواص و فواید نارنگی

فهرست مطالب

اگر بخواهیم با جزییات به شرح فواید و خواص نارنگی بپردازیم ساعت‌ها طول می‌کشد و این از حوصله شما خارج است. نارنگی خواص بی‌شماری دارد و همین امر موجب شده جزو میوه‌های محبوبی باشد که پزشکان و متخصصان خوردن آن را به بیماران خود توصیه می‌کنند، البته این موضوع استثناهایی هم دارد که در ادامه به آن می‌پردازیم. در این مقاله از سایت ارکیده شما را با خواص و فواید نارنگی برای بدن آشنا خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

 

خواص تغذیه‌ای نارنگی: ویتامین‌ها و مواد معدنی موجود در نارنگی

اگر به‌دنبال میوه‌ای هستید که اغلب ویتامین‌ها و مواد معدنی را در خود جا داده باشد، باید بگوییم بدون شک نارنگی یکی از آنهاست. نارنگی منبع ویتامین A، B، C، کلسیم، پتاسیم، نیاسین، فسفر، آهن، روی، منیزیم، منگنز، اسیدفولیک و… بوده که هرکدام به تنهایی جزو ملزومات حفظ سلامتی بدن هستند.

 

خواص درمانی نارنگی

به جرات می‌توان گفت نارنگی، پوست نارنگی، اسانس نارنگی و روغن استخراج شده از این میوه پاییزی خواص درمانی بی‌شماری برای بدن دارند. از جمله خواص درمانی نارنگی می‌توان به : درمان یبوست، آکنه، انسداد عروق قلبی، کم خونی، فشار خون، دیابت، آب مروارید، چاقی، حالت تهوع و… اشاره کرد.

خواص نارنگی برای پوست صورت

اگر یکبار به دکتر پوست مراجعه کرده و یا حتی مطالعه محدودی در رابطه با مراقبت‌های پوستی داشته باشید، متوجه نقش اساسی ویتامین C در حفظ سلامت پوست خواهید شد. نارنگی منبع غنی از ویتامین C و ویتامین A بوده که هر دوی این ویتامین‌ها تاثیر بسزایی در فعال‌ نگه داشتن کلاژن سازی پوست دارند. از این رو می‌توان گفت یکی از مهم‌ترین خواص نارنگی حفظ شادابی و طراوت پوست است.

  • از دیگر فواید نارنگی، خاصیت آنتی باکتریایی آن است. با توجه به اینکه ریشه بسیاری از آکنه‌های پوستی باکتری‌ها هستند، مصرف نارنگی و همچنین استفاده از ماسک آن برای از بین بردن آکنه موثر است.

خواص نارنگی برای یبوست

همانطور که می‌دانید عملکرد ناقص سیستم گوارشی، منجر به یبوست در افراد می‌شود. فیبر بالای نارنگی باعث بهبود عملکرد سیستم گوارشی شده و مانع از بروز یبوست خواهد شد. از این رو می‌توان گفت یکی از مهم‌ترین خواص نارنگی، درمان یبوست است. با رسیدن فصل پاییز از خوردن این میوه خوشمزه و مقوی غافل نشوید.

خواص نارنگی برای کبد

کبد یکی از مهم‌ترین اعضای داخلی بدن است که اختلال در فعالیت آن، عوارض جبران‌ناپذیری دارد. کریپتوکسانتین موجود در نارنگی برای عملکرد صحیح کبد بسیار مفید بوده و نارنگی حاوی مقدار زیادی کریپتوکسانتین است؛ از این رو می‌توان گفت، یکی از خواص نارنگی تاثیر مثبت بر بهبود عملکرد کبد و همچنین جلوگیری از بروز سرطان کبد است.

خواص نارنگی برای سلامت قلب

حتما شنیده‌اید که تنگی عروق یا تصلب شرایین قلب موجب بروز سکته قلبی خواهد شد. مصرف نارنگی به عنوان منبع غنی از ویتامین C، نوبیلتین و تانگریتین باعث بهبود عملکرد رگ‌های خونی و در نتیجه حفظ سلامت قلب خواهد شد. از طرفی پتاسیم موجود در نارنگی موجب کاهش فشار خون می‌شود.

  • از دیگر خواص نارنگی می‌توان به کاهش کلسترول‌های بد در خون اشاره کرد. (همانطور که می‌دانید تری‌گلیسیرید و کلسترول‌های‌ بد، مانع عملکرد صحیح قلب خواهند شد)

خواص نارنگی برای سلامت چشم‌ها

رادیکال‌های آزاد از جمله مواردی هستند که می‌توانند سلامت چشم را از بین برده و تهدید کنند. ویتامین C مانع از تجمع رادیکال‌های آزاد شده و همانطور که پیش‌تر به آن اشاره کردیم؛ نارنگی منبع غنی از ویتامین C است.

تقویت سیستم ایمنی بدن با نارنگی

سیستم ایمنی بدن نیازمند دریافت مقادیر بالای ویتامین C است تا به بهترین نحو ممکن عمل کند. با مصرف نارنگی دریافت ویتامین C مورد نیاز بدن را بالا برده و سیستم ایمنی بدن را در برابر هر گونه بیماری تقویت کنید. از دیگر خواص نارنگی می‌توان به تاثیر مثبت آن بر تقویت گلبول‌های سفید بدن، که به عنوان نگهبان و حافظ سیستم ایمنی عمل می‌کنند اشاره کرد.

خواص نارنگی برای سلامت مغز

خواص نارنگی برای مغز! شاید این جمله برایتان عجیب باشد اما باید بگوییم جای هیچ تعجبی نیست.  همانطور که گفتیم خواص نارنگی بی‌شمار است و کمک به حفظ سلامت مغز از جمله این خواص است. فولات، پتاسیم و انواع آنتی اکسیدانها از جمله مواد مغذی موجود در نارنگی هستند که تاثیر شگفت‌آوری روی سلول‌های مغز دارند. این مواد مغذی مانع بروز آلزایمر شده و به نوعی فعالیت عصب‌های مغز را گسترش می‌دهند. از این رو خوردن نارنگی برای حفظ سلامت مغز نیز مفید است.

خواص نارنگی برای تقویت مو

حتما تابحال شنیده‌اید که ویتامین B12 بر رشد و سلامت موها تاثیر شگفت‌انگیزی دارد؛ بد نیست بدانید نارنگی بمب ویتامین B12 است. اگر می‌خواهید موهای پرپشت و براقی داشته باشید، در فصل پاییز نارنگی را به عنوان عضو ثابت سبد میوه‌هایتان در نظر بگیرید. با خوردن نارنگی با کمترین هزینه و به‌صورت ارگانیک ویتامین B12 بدنتان تامین شده، ضمن اینکه دیگر نیازی به خوردن داروهای شیمیایی ندارید.

خواص ضد سرطانی نارنگی

از دیگر خواص نارنگی می‌توان به ترکیبات مفید آن برای پیشگیری از سرطان سینه و کبد اشاره کرد. آنتی‌اکسیدان‌های موجود در نارنگی مانع از تشکیلی رادیکارل‌های آزاد شده و به این ترتیب مانع بزرگی برای ایجاد سلولهای سرطانی هستند.

خواص نارنگی برای دیابت

نارنگی دشمن اصلی دیابت است زیرا باعث تنظیم قند خون در افراد شده و چربی‌سوزی بدن را افزایش می‌دهد. با توجه به اینکه نارنگی سرشار از نوبیلتین است؛ موجب کنترل اختلالات انسولین شده و در نتیجه برای افراد دیابتی میوه‌ای مفید محسوب می‌شود.

خواص نارنگی برای سلامت سیستم گوارش

نارنگی منبع غنی فیبر و منیزیم است؛ خوب است بدانید که منیزیم و فیبر برای سلامت سیستم گوارشی بدن نقش حیاتی دارند. میزان بالای فیبر موجود در نارنگی عمل دفع را بهبود بخشیده و مانع از ایجاد یبوست می‌شود. همانطور که می‌دانید یبوست منبع اصلی بیماری‌های روده و گوارشی است که عوارض ناخوشایندی در فرد بیمار به وجود می‌آورد. پس حتما برای کمک به سلامت سیستم گوارشی‌تان از خواص نارنگی بهره‌مند شوید.

 

خواص نارنگی در دوران سرماخوردگی

یکی از جملات پر تکرار که پزشکان زمان سرماخوردگی به بیماران خود می‌گویند مصرف بالای ویتامین ‌C است، زیرا این ویتامین قاتل ویروس‌های سرماخوردگی است. نارنگی به عنوان منبع غنی از ویتامین ‌C شما را از شر سرماخوردگی در امان نگه می‌دارد. پس برای پیشگیری و درمان سرماخوردگی مصرف این میوه مغذی و مقرون بصرفه را از دست ندهید.

خواص نارنگی برای زنان باردار

تهوع صبحگاهی یکی از آزاردهنده‌ترین مواردی است که اکثر خانم‌های باردار با آن مواجه هستند. عطر و طعم نارنگی تا حدود زیادی به رفع حالت تهوع زنان باردار کمک می‌کند. از دیگر خواص نارنگی برای زنان باردار می‌توان به میزان بالای اسید فولیک اشاره کرد. اسید فولیک برای رشد جنین و همچنین حفظ سلامت مادر نقش اساس دارد.

مزایای نارنگی برای لاغری

همانطور که پیش‌تر به آن اشاره کردیم نارنگی دارای خاصیت چربی‌سوزی بوده و به نوعی سوخت‌و‌ساز بدن را افزایش می‌دهد. اگر به رژیم‌های کم کالری دقت کرده باشید تاکید زیادی بر مصرف فیبر دارد زیرا فیبر اشتهای شما را کم کرده و تا مدت طولانی شما را سیر نگه می‌دارد. نارنگی از میزان زیادی فیبر و همی سلولز برخوردار است از این رو می‌توان گفت جزو میوه‌های مفید برای لاغری محسوب می‌شود.

خواص نارنگی برای کودکان

کلسیم از جمله موارد ضروری برای رشد استخوان کودکان است که در صورت کمبود آن، فرد دچار اختلالات رشدی و حرکتی می‌شود. از جمله خواص نارنگی برای کودکان می‌توان به میزان بالای کلسیم موجود در آن اشاره کرد که می‌تواند نیاز بدن را تامین کند.

فسفر موجود در نارنگی برای افزایش بهره هوشی کودکان مفید بوده و همچنین قدرت تمرکز آنها را برای یادگیری زیاد می‌کند.

نارنگی برای کاهش تب، کاهش استرس، تقویت سیستم ایمنی، از بین بردن نفخ و سرفه کودکان مفید و تاثیرگذار است.

 

بهترین زمان مصرف نارنگی

به گفته بسیاری از محققان بهترین زمان برای مصرف نارنگی قبل از خواب است. دلیل این امر تاثیر مثبت نارنگی بر اعصاب افراد بوده که موجب خواب راحت و ایجاد حس آرامش است.

 

فواید دمنوش پوست نارنگی

می‌توان گفت مواد مغذی و مواد معدنی موجود در پوست نارنگی نه تنها  از خود نارنگی کمتر نیست حتی بیشتر هم هست. پوست نارنگی منبع غنی از ویتامین A، C، A، K، پتاسیم، نیاسین، آهن، منگنز، مس، بتاکاروتن منیزیم، روی و… است که هر کدام به نوبه خود نقش بسزایی در سلامت انسان دارند.

کاهش قند خون، از بین بردن کلسترول‌های بد خون، تقویت سیستم ایمنی بدن، از بین بردن سلول‌های سرطانی، سم زدایی از کبد، کاهش استرس و اضطراب، ضد التهابات پوستی و… از جمله خواص دمنوش پوست نارنگی هستند.

  • دمنوش پوست نارنگی نوشیدنی خوشمزه و معطری است که اصالت آن به آسیا برمی‌گردد. این دمنوش لذیذ را می‌توان به صورت سرد یا گرم سرو کرد. برای تهیه دمنوش نارنگی؛ پوست آن را در آب جوش و قوری ریخته، روی حرارت غیرمستقیم گذاشته و اجازه دهید دم بکشد.

 

مضرات احتمالی مصرف نارنگی: آلرژی

نارنگی نیز مانند هر میوه یا خوراکی دیگری در کنار تمام فوایدش، مضراتی نیز دارد. نارنگی ساختار اسیدی دارد از این رو اگر معده شما به مواد اسیدی واکنش نشان می‌دهد، توصیه می‌کنیم در مصرف این میوه پاییزی زیاده‌روی نکنید زیرا موجب سوزش و التهاب معده شما می‌شود. نارنگی مانع از جذب کلسیم در بدن شده در نتیجه باعث ایجاد سنگ کلیه و سنگ صفرا خواهد شد.

بروز کهیر، سرفه و خارش پوست از جمله مواردی است که در افراد مبتلا به آلرژی بعد از مصرف نارنگی دیده شده، اگر آلرژی دارید با احتیاط نارنگی بخورید.

 


مطالعه مقالات زیر پیشنهاد می شود:

به این مقاله امتیاز دهید

0 / 5. 0

اشتراک‌گذاری:

مطالب مشابه
مطالعه: 6 دقیقه
orkideh.restaurant
1398/05/26
.
4534 بازدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *