رستوران‌کافه‌های ارکیده با 10 شعبه در سراسر ایران
بلاگ

جرم گیری سرویس‌ بهداشتی ، سینک، کابینت‌های آشپزخانه با جرم‌گیرهای طبیعی

فهرست مطالب

تمیز کردن و جرم گیری سرویس‌ بهداشتی، سینک و کابینت‌های آشپزخانه، کاشی و سرامیک‌ها و… یکی از اصول اولیه حفظ نظافت خانه و از بین بردن جرم است که علاوه بر تمیز شدن تاثیر زیادی هم در زیبایی محیط می‌گذارد. در حقیقت نمای سطحی کدر و کثیف چیزی است که اصلا نمی‌توان تحمل کرد. از زمانی که انواع پاک‌کننده‌ها و شوینده‌های شیمیایی برای برطرف کردن جرم وارد بازار شد، تمیزکاری و جرم گیری سرویس‌ بهداشتی و فضاهای مختلف هم آسان‌تر شد و استفاده از جرم‌گیر طبیعی کم‌کم از بین رفت.

جرم گیری سرویس بهداشتی

این محصولات شیمیایی با تنوع بالا و فرمول‌هایی که مدام به‌روز می‌شوند، به هیچ جرم و لکه‌ای رحم نمی‌کنند. اما موضوع این است که گاهی ممکن است به آنها دسترسی نداشته باشیم یا بیماری خاصی داشته باشیم که استفاده از جرم گیرهای شیمیایی تاثیر منفی بر آن دارد.

حالا راه چاره چیست؟ واضح است که برای اجتناب از خطرات مواد شیمیایی برای افراد خاص، بهتر است برای برطرف کردن جرم به شوینده‌های غیرشیمیایی روی آوریم. این مواد معمولا ارزان و دسترس هستند. البته اگر میزان جرم و کثیفی یک بخش بسیار زیاد یا قدیمی باشد، منکر اثرات عالی پاک‌کنندۀ شیمیایی نمی‌شویم. این استفادۀ هر از گاه قابل چشم‌پوشی است.

با ما در این مطلب از بلاگ ارکیده همراه باشید تا شما را با چند روش جرم گیری سرویس‌ بهداشتی و سرامیک که طبیعی هستند آشنا می‌کنیم که می‌توانید بنا به سلیقه و دسترسی خود به این مواد، آن‌ها را جایگزین محصولات شیمیایی بکنید.

 

نمک دریا: یک تیر با دو نشان

نمک دریا در کنار خواص عالی که به عنوان یک مادۀ خوراکی دارد، به دلیل داشتن دانه‌های درشت‌تر می‌تواند در سابیدن و پاک کردن جرم هایی که به تازگی ایجاد شده‌اند هم کمک کند و یک جرم‌گیر طبیعی عالی است. برای استفاده از نمک دریا باید آن را به مقدار زیاد روی سطح جرم‌گرفته که خشک هم هست بپاشید و سپس با یک اسکاچ معمولی شروع به سابیدن و پاک کردن جرم کنید. بعد آن قسمت را آب‌کشی کنید.

 

سس کچاپ: براق کننده قوی

سس کچاپ می‌تواند شیرآلات شما را دوباره براق کند! اگر دوش یا شیر آب کدر شده است، مقداری سس کچاپ روی آن بمالید اجازه دهید چند دقیقه بماند. سپس با یک پارچۀ نم‌دار آن را پاک کرده و از درخشش شیر آب شگفت‌زده بشوید!

 
سرکه انگور: معجره گر واقعی

سرکه یکی از پرکاربردترین محصولات طبیعی در آشپزخانه و خارج از آن است! اگر می‌خواهید قابلمۀ رویی هنگام آب‌پز کردن تخم‌مرغ، سیب‌زمینی و… سیاه و کدر نشود، مقداری سرکه به آب اضافه کنید.

اگر لیوان‌های بلوری کمی ته‌رنگ چای و قهوه گرفته‌اند، آن‌ها را با محلول آب و سرکه پر کرده و پس از چند دقیقه آب‌کشی کنید. اگر لک نوشیدنی روی سرامیک مانده و خشک شده، روی آن کمی سرکه پاشیده و کمی بعد با دستمال تمیز کنید. از معجزه‌های این جرم‌گیر طبیعی غافل نشوید!

 

نوشابه‌های گازدار: مضر برای سلامتی و مفید برای تمیزکاری

احتمالا شما هم دربارۀ قدرت و خواص پاک‌کنندگی این نوشابه‌ها شنیده‌اید. این محصولات اگرچه کاملا طبیعی و اورگانیک نیستند، اما تا زمانی که نوشیده نشوند ضرری برای سلامتی ما ندارند!
اگر کاسۀ توالت‌فرنگی، سینک ظرفشویی یا روشویی جرم گرفته است، برای جرم گیری سرویس بهداشتی می توانید یک بطری بزرگ و کامل از نوشابۀ گازدار را در آن خالی کنید و سپس سیفون را کشیده یا آب‌کشی کنید. گاز این نوشیدنی‌ها در نقش جرم‌گیر طبیعی عمل می‌کند.

 

لیموترش تازه یک جرم‌گیر طبیعی: یک خوردنی همه فن حریف

تمیزکاری سرویس بهداشتی با لیمو

لیموترش یکی از محصولات طبیعی همه فن حریف است که حتی برای برطرف کردن جرم‌ها و دوری از خطرات مواد شیمیایی هم به کمک شما می‌آید! اگر سینک یا شیر آب کدر شده و جرم گرفته است، کافی است یک نصفه لیموترش تازه را روی قسمت‌های کدر شده بمالید. حتی می‌توانید از لیموهایی که قبلا آب آن‌ها را گرفته و مصرف کرده‌اید هم استفاده کنید؛ البته به شرطی که هنوز تازه باشند!

لیموترش با داشتن اسید ملایم، یکی از شوینده‌های غیرشیمیایی و جرم‌گیر طبیعی پرطرفداری است که تقریبا همه عطر و بوی آن را نیز دوست دارند. شما می‌توانید به کمک آب لیموترش حتی کاشی و سرامیک‌ها را هم تمیز کرده و برق بیندازید.

 

جوش شیرین: پودر جادویی

جرم گیری با مواد طبیعی

جوش شیرین بی‌شک پودر جادویی آشپزخانه است و تقریبا در هر زمینه‌ای کاری برای انجام دادن دارد! اگر تا امروز از آن برای جرم گیری سرویس‌ بهداشتی استفاده نکرده‌اید، بیش از این تعلل نکنید.
بهترین حالت این است که با استفاده از آب اکسیژنه، آب لیموترش و جوش شیرین یک مخلوط عالی درست کنید.
برای این کار به این مقدار از هر ماده نیاز دارید:

  • ۱۰۰ گرم جوش شیرین
  • دو قاشق سوپ‌خوری آب اکسیژنه
  • آب یک عدد لیموترش

این مواد را با هم مخلوط کنید تا یک خمیر غلیظ درست شود. اگر مخلوط خشک یا بیش از حد غلیظ بود، چند قطره آب اکسیژنۀ بیشتر به آن اضافه کنید. این خمیر را روی سطح مورد نظر بمالید و حدود یک ربع صبر کنید. سپس مانند حالت عادی با آب و فرچه سطح را بشویید و تمیز کنید.
اگر به صورت مداوم از این مخلوط استفاده کنید، نیازی به استفاده از شوینده‌های شیمیایی نخواهید داشت.
البته از جوش شیرین می‌توانید همراه سرکه سیب و نمک هم استفاده کنید:

  • سه قاشق سوپ‌خوری جوش شیرین
  • یک قاشق سوپ‌خوری نمک
  • نصف لیوان سرکه سیب
  • یک لیوان آب داغ

ابتدا جوش شیرین و نمک را مخلوط کنید و با فرچه یا اسکاچ روی سطح بمالید. سرکه سیب را داخل یک ظرف اسپری ریخته و به قدر کفایت روی مخلوط نمک و جوش شیرین اسپری کنید. پس از ده دقیقه، آب داغ را روی آن محل ریخته و آب‌کشی کنید.

 

الکل صنعتی

الکل صنعتی زمانی که با آب مخلوط شود، می‌تواند جای اسپری‌ها و محلول‌های شیشه‌شوی صنعتی را بگیرد. دو لیوان آب را با نصف لیوان الکل مخلوط کنید و در یک ظرف اسپری بریزید. در صورت تمایل می‌توانید یک تا دو قطره مایع ظرف‌شویی هم به محلول الکل اضافه کنید. حالا اسپری الکل شیشه‌شوی خانگی شما آماده است.
از محلول الکل می‌توانید برای پاک کردن شیشۀ عینک هم استفاده کنید.

چند محلول و مخلوط جرم‌گیر طبیعی و خانگی

جرم گیری شیرآلات

در ادامۀ این متن شما را با چند محلول و جرم‌گیر طبیعی دیگر آشنا می‌کنیم که برای جرم گیری سرویس‌ بهداشتی و فضای خانه می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید. در هر حال مخلوط چند پاک‌کنندۀ طبیعی قاعدتا قدرت تمیزکنندگی بالاتری نسبت به هر کدام از مواد به صورت تکی دارد.

محلول مناسب برای شستن کاسۀ توالت

  • ۱ لیوان سرکۀ سفید
  • ۱ لیوان آب
  • ۱ لیوان بوراکس
  • اسانس دلخواه

نکته: بوراکس یک پودر سفید محلول در آب است که پایۀ بسیاری از صابون‌ها و شوینده‌هاست و در مقدار کم و مصرف خانگی ضرری ایجاد نمی‌کند. شما می‌توانید بوراکس را از فروشگاه‌های مواد آزمایشگاهی یا برخی عطاری‌ها تهیه کنید.

برای درست کردن محلول شوینده، ابتدا مخلوط آب و سرکه را داخل ماکروویو یا روی اجاق بگذارید تا جوش بیاید. بوراکس را به این مواد اضافه کرده و حل کنید. سپس اجازه دهید محلول خنک شود. پس از آن حدود ۱۰ قطره از اسانس دلخواه خود (به طور مثال اسانس لیمو یا هلو) را به آن اضافه کنید. محلول را داخل کاسۀ توالت فرنگی (یا روی سنگ توالت ایرانی) ریخته و با فرچه به تمام سنگ اطراف هم بمالید. بگذارید این محلول شب تا صبح روی سنگ توالت ایرانی یا داخل کاسۀ توالت فرنگی بماند و سپس آب‌کشی کنید.

 

محلول خانگی برای رفع جرم کاشی و سرامیک

  • ۲ لیوان آب
  • نصف لیوان جوش شیرین
  • یک چهارم لیوان سرکۀ سفید
  • یک چهارم لیوان آب لیموترش تازه
  • ۲ قاشق سوپ‌خوری الکل صنعتی

تمام مواد را با هم مخلوط کرده و روی کاشی و سرامیک اسپری کنید. این محلول خصوصا برای جرم‌گیری درز بین کاشی و سنگ موثر است. اجازه دهید محلول یک ربع روی سطح بماند و سپس با یک دستمال نم‌دار و تمیز، محل را پاک کنید.
اگر سفید شدن درز بین کاشی و سرامیک خیلی مهم است، پس از اسپری کردن این محلول آن درزها را با یک مسواک قدیمی بسابید و تمیز کنید.

 

پاک‌کنندۀ مناسب اجاق گاز

  • نصف لیوان سرکه
  • یک چهارم لیوان آب لیموترش تازه
  • یک لیوان جوش شیرین
  • یک لیوان نمک دریا

ابتدا نمک دریا را روی نقاط کدر یا جرم‌گرفتۀ اجاق گاز بپاشید و با اسکاچ معمولی کمی بسابید تا باقی‌ماندۀ غذا و چربی از سطح کنده شود. حالا جوش شیرین را روی سطح بپاشید و سپس محلول سرکه و آب لیموترش را روی آن اسپری کنید. چند دقیقه صبر کرده و با اسفنج آشپزخانه تمیز کنید.

به این مقاله امتیاز دهید

0 / 5. 0

اشتراک‌گذاری:

مطالب مشابه
مطالعه: 6 دقیقه
orkideh.restaurant
1398/05/26
.
4569 بازدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *