ظرف شستن یکی از کارهایی است که هر روز تکرارش می کنیم. در واقع، اگر در طول روز ۳ تا ۴ بار ظرفها را شستشو ندهیم، سینک آشپزخانه پر از ظروف کثیف می شود. محیط آشپزخانه قابلیت این را دارد که از محیط حمام و حتی دستشویی آلودهتر باشد. چون شما با تکرار کردن اشتباهاتتان فقط آلودگی و میکروبها را از این طرف به آن طرف پخش میکنید. به همین دلیل قصد داریم تا در این مقاله از سری مقالات ارکیده درباره باید و نبایدهای شستن ظرف و اشتباهات حین ظرف شستن صحبت کنیم، پس با ما همراه باشید.
شش کاری که باید قبل از ظرف شستن انجام دهید
پیش از شستن ظرفها آنها را آبکشی کنید: خیلی معمول است که تکههای غذا در ظرف باقی بماند، اما قرار دادن ظرفها با همین وضعیت در ماشین ظرفشویی اصلا کار درستی نیست. قبل از گذاشتن ظروف در ماشین ظرفشویی آنها خرده غذای باقیمانده را پاک کنید.
ابتدا دست هایتان را بشویید: دستها میتواند منبعی از آلودگیها و میکروبهای مختلف باشد. بنابراین قبل از شستن ظروف، باید دستتان را با آب گرم و صابون بشویید.
بیش از اندازه مایع ظرفشویی مصرف نکنید: مصرف بیش از اندازه مایع ظرفشویی باعث بیشتر تمیز شدن ظروف نمیشود، بلکه علاوه بر این که باعث کدر شدن ظروف و از بین رفتن آنها میشود، ممکن است روی ظرف ها باقی بماند و با غذا ترکیب شود. بنابراین با مقدار کمی مایع شروع کرده و در صورت نیاز کم کم اضافه کنید تا ظروف تمیز شوند. همچنین از مایع ظرفشویی که حاوی تری کلوسان و مواد ضدعفونی کننده قوی است، پرهیز کنید. مایع ظرفشویی ساده و آب داغ برای شستن ظرفها کافی است.
آب را هدر ندهید: اگر موضوع هدر ندادن آب باشد، شستن ظرفها با ماشین ظرفشویی بهتر است. ماشین در هر نوبت حدود ۱۱ لیتر آب مصرف میکند، در حالی که با دست تقریبا ۱۰۰ لیتر آب مصرف میشود. موقع زدن ماده شوینده به ظروف و استفاده از اسکاچ، شیر آب را ببندید و موقع آبکشی، آن را باز کنید.
از اسکاچ یا اسفنج پلاستیکی استفاده نکنید: اسکاچ ایدهآلترین مکان برای رشد باکتریها است. در هر سانتیمتر از اسکاچها، هزاران باکتری مثل سالمونلا و اییکولی زندگی میکند. بنابراین به جای استفاده از اسکاچ یا اسفنجهای پلاستیکی از پارچههای تولید شده از الیاف طبیعی استفاده کنید. پارچههای ظرفشویی هم میتواند عاملی برای رشد میکروب باشد، اما به مراتب از اسکاچ بهتر است. فقط کافی است بعد از هر بار شست و شو، آنها آویزان کنید و هر از گاهی در مقابل نور خورشید قرار دهید و بعد از چند روز آنها را تعویض کنید.
سینک را قبل از شست و شو تمیز کنید: اگر اول سینک را تمیز نکنید و نشویید، مثل این میماند که داخل دستشویی یا حمام میخواهید ظرف بشویید. بنابراین هر روز با استفاده از سرکه و یا جوش شیرین یا سرکه و نمک، سینک ظرفشوییتان را تمیز و ضدعفونی کنید.
ماشین ظرفشویی هم تمیزتر از سینک نیست. محیط مرطوب بهترین مکان برای رشد باکتریها است. هر از گاهی درون ماشین ظرفشویی را خالی کرده و یک فنجان سرکه و جوش شیرین ریخته و بگذارید کار کند. بعد از هر بار شست و شو در ماشین را باز بگذارید تا کاملا داخل آن خشک شود.
غذای باقیمانده را قبل از شست و شو دور بریزید: غذاهای باقی مانده را دور بریزید. سپس ظرفها را داخل سینک بچینید تا هم کارتان کمتر شود و هم سینک کثیف نشود.
باید و نبایدهای شستن ظرف
- هنگام ظرف شستن از آب گرم و دستکش استفاده کنید.
- برای خشک کردن ظرف ها از پارچه ای تمیز و خشک استفاده کنید.
- از لیمو و نمک برای ضد عفونی کردن تخته گوشت های چوبی استفاده کنید. علاوه بر این ظروف چوبی را در ماشین ظرفشویی قرار ندهید چون رطوبت و دمای شدید ماشین ظرفشویی باعث خراب شدن آنها میشود.