رستوران‌کافه‌های ارکیده با 10 شعبه در سراسر ایران
بلاگ

طرز تهیه چای ماسالا به صورت تصویری و مرحله به مرحله

فهرست مطالب

یک دستور چای خوشمزه و آسان با مزه تند، آرامش بخش و به طور طبیعی شیرین شده که فقط در 1 قابلمه با 8 ماده خوراکی درست می شود. در مورد چای ماسالا صحبت می کنیم که به راحتی درست می شود و یکی از محبوب ترین نوشیدنی های کافه رستوران های ارکیده نیز می باشد. با ما در ارکیده همراه باشید تا طرز تهیه چای ماسالا را به شما آموزش دهیم.

 

چای ماسالا چیست؟

چای ماسالا یک چای خامه‌ای و ادویه‌دار است که در هند بسیار محبوب است اما در سراسر جهان نیز بسیار معروف شده است. تفاوت اصلی بین شیر چای و چای ماسالا در این است که چای ماسالا شامل ادویه جات است، در حالی که شیر چای صرفاً چای و شیر است.

 

چای معمولا با چهار جزء درست می شود:

  • چای سیاه
  • شیر
  • شیرین کننده
  • ادویه جات (زنجبیل، دارچین، میخک، هل، فلفل سیاه)

ادویه ها بسته به دستور غذایی متفاوت است، اما ترکیب مورد علاقه ما دارچین، هل، فلفل سیاه، میخک و زنجبیل است.

درست کردن چای  ما با خرد کردن ادویه‌ها در هاون شروع می‌شود.

له کردن جزئی ادویه ها باعث بیشتر شدن عطر ادویه ها می شود. بیشتر ادویه ها می شود و دمکرده قوی تری ایجاد می کندو از این رو با مواد کمتر و هزینه کمتر، طعم بیشتری را به همراه دارد.

ادویه های له شده را با آب و زنجبیل تازه رنده شده به قابلمه اضافه می کنیم و می گذاریم حدود 15 دقیقه بجوشد. رنده کردن زنجبیل باعث می شود طعم زنجبیل قوی تر شود. اما اگر چای زنجبیلی مورد علاقه شما نیست، به جای رنده کردن آن را برش دهید و/یا مقدار آن را کمی کاهش دهید.

سپس چای سیاه و شیر را اضافه می کنیم تا کمی حرارت ببیند.

زمان آماده سازی: 5  دقیقه

زمان پخت: 20 دقیقه

زمان کل: 25 دقیقه

مقدار مواد ذکر شده مناسب سه فنجان چای ماسالا است.

مواد لازم برای درست کردن چای ماسالا در خانه

چوب دارچین 1 عدد کامل
هل سبز 6-8 تکه
فلفل سیاه 1 قاشق چایخوری
میخک کامل 3-4 عدد
آب 600 میلی لیتر
زنجبیل رنده شده (برای طعم کمتر زنجبیل، به جای رنده، برش بزنید) 12 گرم
چای سیاه 18 گرم (یا 3-4 عدد چای کیسه ای/ در صوت نیاز از نوع بدون کافئین استفاده کنید)
شیر 480 میلی متر
شیرین کننده های مانند استویا، قند نیشکر ارکانیک یا شربت افرا برای طعم دادن

طرز تهیه چای ماسالا

  • چوب دارچین، هل، دانه‌های فلفل و میخک را به هاون (یا تخته برش) اضافه کنید و ادویه ها را خرد کنید. قصد نداریم آنها را پودر کنیم، فقط به قطعات کوچک خردش کنید
  • در یک قابلمه متوسط، ادویه های له شده، آب و زنجبیل رنده شده (یا ورقه شده) را اضافه کنید و روی حرارت زیاد بگذارید تا بجوشد. (توجه: برای اینکه چای زنجبیل کمتری داشته باشید، به جای رنده کردن، مقدار زنجبیل را کم کنید و برش بزنید). سپس حرارت را کمی به متوسط تغییر دهید ​ و به مدت 15 دقیقه بجوشانید.
  • چای (کیسه ای) و شیر انتخابی را اضافه کنید و حرارت را کم کنید. در آن را بگذارید و به مدت 5 دقیقه به پخت ادامه دهید تا طعم ها با هم مخلوط شوند. سپس آن را خاموش کنید و اجازه دهید 5 دقیقه دیگر (دربسته) یا بیشتر بماند تا دم بکشد و طعم بهتری پیدا کند.
  • شیرین کننده دلخواه را اضافه کنید (ما استویا یا شربت افرا را ترجیح می دهیم، اما شکر سنتی تر است و بیشتر استفاده می شود). قبل از سرو چای را از یک صافی رد کنید تا یک دست باشد.
  • باقی مانده های ادویه که خنک شده را تا 3 تا 4 روز در یخچال نگهداری کنید. برای اینکار، دوباره آن را روی اجاق گاز گرم کنید. ولی امکان فریزر کردن این ادویه ها نیست.

طرز تهیه چای ماسالا با دستگاه اسپرسو

دستگاه اسپرسو کمی حساس است، پس بهتر است فقط آن را به درست کردن چای ماسالا اختصاص دهید یا به ندرت با آن چای ماسالا درست نمایید. حتما هم باید بعد از درست کردن چای ماسالا، دستگاه را خوب تمیز نمایید. برای یاد گرفتن طرز تهیه چای ماسالا با دستگاه اسپرسو باید مخزن آب را تا خط تعیین شده بر روی دستگاه، آب بریزید. حتما از آب تصفیه شده هم دمای محیط استفاده نمایید. اگر هم به جای آب، شیر داخل آن ریختید، حتما بعد از انجام کار، دستگاه را به خوبی تمیز و جرم گیری نمایید. ۵ الی ۱۵ دقیقه قبل از استفاده از دستگاه آن را روشن نمایید. بر روی هد گروپ پرتافیلتر را ببندید و دکمه خروج آب را بزنید. این کار باعث می شود تا مواد باقی مانده داخل دستگاه خالی شود.

در ادامه باید پرتافیلتر را از درون دستگاه خارج کرده و آن را بردارید و ۱۵ الی ۲۱ گرم چای ماسالا داخل سبد آن بریزید. این پودر ریخته شده داخل پرتافیلتر را توسط یک تمپر باید حسابی فشرده و منسجم نمایید. فشاری که به تمپر وارد می نمایید باید به صورت یکدست باشد. به طور کلی فشاری متوسط مناسب می باشد. زیرا فشار زیاد باعث می گردد تا عبور آب سخت و دشوار باشد.

حالا فنجان ها را در زیر دستگاه بگذارید و آن ها را پر از آب جوش نمایید. بعد از چند دقیقه آب جوش فنجان ها را خالی کنید. این کار موجب می شود تا فنجان ها گرم شوند و وقتی چای ماسالا در آن ریخته می شود، سریعا سرد نگردد. داخل هد گروپ، پرتافیلتر را بگذارید و آن را ببندید. دکمه خروج آب را بزنید. دستگاه شروع به کار می کند و  آرام و یکدست داخل فنجان ها چای ماسالا ریخته می شود.

خواص چای ماسالا

چای ماسالا برای چی خوبه؟ چای ماسالا به علت ترکیباتی که دارد خواص بی نظیری دارد. یکی از خواص چای ماسالا، کمک به تنظیم بهتر قند خون است. چای ماسالا حاوی زنجبیل و دارچین می باشد که این دو اثرات مفیدی بر سطح قند خون دارند. دارچین می‌تواند مقاومت به انسولین را ۱۰ تا ۲۹ درصد کاهش دهد. مقاومت کمتر به انسولین موجب می گردد استفاده از انسولین جهت حمل شکر در خون و انتقال آن به سلول‌ها برای بدن آسان‌ تر گردد که همین موضوع به کاهش سطح قند خون کمک می کند. یکی دیگر از فواید چای ماسالا، کمک به کاهش وزن و چربی‌سوزی می باشد. این چای ممکن است در جلوگیری از اضافه وزن و کمک به چربی‌سوزی کمک کننده باشد. چای ماسالا معمولا با شیر گاو یا شیر سویا درست می شود که هر دو از منابع خوب پروتئین به شمار می‌ روند. پروتئین یک ماده‌ مغذی می باشد که به کاهش گرسنگی و ایجاد احساس سیری کمک می‌ نماید. بنابراین چای ماسالا در کاهش گرسنگی و جلوگیری از پرخوری در روز موثر می باشد. این چای را حتی می‌توانید به‌عنوان میان وعده هم بنوشید.

زمان مصرف چای ماسالا

استفاده از چای ماسالا بعد از صرف غذا: این چای دارای طبعی گرم و خشک می باشد و استفاده از آن با فاصله یک ساعت بعد از صرف غذا می تواند، سبب هضم بهتر غذا گردد. در این میان می تواند به بهبود گردش خون در معده نیز کمک نماید. همچنین هل موجود در این چای می تواند بزاق بیشتری در دهان ترشح کرده و میخک موجود در آن نیز می تواند به هضم سریع تر غذا کمک نماید.

نوشیدن چای ماسالا بعد از انجام فعالیت های بدنی : بسیاری از ورزشکاران بعد از انجام فعالیت های ورزشی سخت می توانند از این دمنوش استفاده کنند. چون این دمنوش می تواند به رفع خستگی آنها کمک کند و نقش یک تسکین دهنده را برای آنها ایفا نماید.

استفاده از چای ماسالا قبل از دوران قاعدگی: خیلی از خانم ها نزدیک به زمان پریودی شان، دچار دردهای زیادی در عضلات و اعصاب خود می گردند. پس یکی از بهترین زمان های مصرف این چای، قبل از پریودی می باشد. این نوشیدنی می تواند نقش یک تسکین دهنده اعصاب و عضلات را برای آنها ایفا نماید.

استفاده از چای ماسالا درص ورت داشتن تهوع و استفراغ: برخی اوقات افراد به علل مختلف در زمان های نامشخصی دچار استفراغ های مداوم می گردند. در این زمان، نوشیدن یک فنجان چای ماسالا می تواند مشکل آنها را حل کند.

استفاده از چای هندی ماسالا برای رفع گرفتگی های مکرر بینی: در فصل سرما، ممکن است افراد دچار گرفتگی های مکرر بینی گردند. افراد می توانند هر روز دو فنجان از این چای را در دو زمان مشخص میل کنند. افراد با مصرف چای ماسالا می توانند به بهبود هر چه زودتر سرماخوردگی خود کمک کنند و اجازه گرفتگی را به بینی خود ندهند.

مقدار مصرف چای ماسالا در روز

این چای نیز مثل بسیاری از انواع چای های دیگر برای رفع خستگی و ایجاد حس آرامش در موقعیت های خاص مورد استفاده قرار میگیرد؛ با این حال افراد باید به میزان مصرف هر نوشیدنی سرد و گرمی توجه کنید. چون نوع بیماری ها و داروهای مصرفی خود می توانند میزان مصرف این چای را تعیین کنند. در ضمن افراد می توانند برای حفظ سلامتی خود، مواد اولیه این چای را در خانه تهیه کنند. سپس مقدار مواد خطرناک برای سلامتی خود را کم و یا زیاد نمایند تا بدین صورت بتوانند میزان مصرف چای در شبانه روز را نیز بالا ببرند.

به این مقاله امتیاز دهید

0 / 5. 0

اشتراک‌گذاری:

مطالب مشابه
مطالعه: 6 دقیقه
orkideh.restaurant
1398/05/26
.
4566 بازدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *