خرمالو به عنوان یکی از محبوبترین میوههای پاییزی شناخته شده که خواص بینظیری هم دارد. نام خرمالو ترکیبی از خرما و آلو است که اتفاقا خواصی مشابه با آنها دارد. نوع نارس خرمالو گس نامیده میشود که تقریبا غیرقابل خوردن است. دسرهایی که با خرمالو تهیه میشوند طعم فوقالعادهای دارند که برای روزهای پاییزی و پذیرایی از مهمانان گزینهای ایدهآل و جذاب است. در این مطلب سعی داریم شما را با دنیای شگفتانگیز خواص خرمالو آشنا کنیم. با ما در اخبار و مقالات رستوران ارکیده همراه باشید.
خواص و مضرات خرمالو
ارزش غذایی خرمالو در بین میوههای پاییزی بسیار بالاست و املاح و ویتامینهای زیادی دارد. ناگفته نماند که مصرف این میوه درکنار همه خواصی که دارد میتواند مضراتی نیز همراه داشته باشد. در ادامه برخی از مهمترین خواص و مضرات آن را مرور میکنیم؛
زیبایی و جوانسازی پوست با خرمالو
حتما تاکنون شنیدهاید که مصرف میوه و سبزیجات تاثیر مثبتی بر زیبایی و شادابی پوست دارد. خرمالو جزو میوههای مغذی برای پوست محسوب میشود و این به دلیل مقادیر بالای ویتامین c موجود در آن است.
درمان یبوست با خرمالو
خوب است بدانید خرمالو ملین است تا حدی که زیادهروی در مصرف آن باعث اسهال در فرد میشود. درصد فیبر و آب در این میوه زیاد است از این رو درمان موثر و سالمی برای از بین بردن یبوست است.
پاکسازی کبد با خرمالو
آنتی اکسیدانهای ذخیره شده در خرمالو بهراحتی رادیکالهای آزاد کبد را که تاثیر منفی بر سلامت بدن دارند را جذب و بلافاصله دفع میکنند. اگر مایلید کبد و بدنی سالم داشته باید از مصرف خرمالو در پاییز غافل نشوید.
خرمالو تقویت کننده سیستم ایمنی بدن
سیستم ایمنی بدن ما همهروزه با انواع ویروس، میکروب و عوامل مختلف بیماریزا در حال مبارزه است و برای قوی ماندن نیاز به تقویت دارد. املاح، ویتامینها و مواد معدنی مفیدی که در خرمالو هستند تقویت کنندهای عالی برای سیستم ایمنی بدن خواهند بود.
بهبود رشد کودکان با مصرف خرمالو
اگر کودک در حال رشدی دارید حتما خرمالو را در برنامه غذایی او بگنجانید و از تاثیرات مثبت آن بهرهمند شوید. خرمالو میوهای خوشمزه، مقوی، مغذی و انرژیزا برای کودکان است.
خرمالو میوه ای خون ساز
خرمالو مقادیر زیادی آهن در خود ذخیره دارد که به فرآیند گردش خون در بدن و تولید گلبولهای قرمز کمک زیادی میکند.
از بین بردن شوره سر با خرمالو
از جمله ویتامینهای موجود در خرمالو ویتامین A و E هستند که با نرم کردن سطح پوست سر، شوره را از بین میبرند.
مضرات خرمالو
همانطور که گفته شد این میوه نیز همانند سایر میوهها مضراتی دارد بنابراین بد نیست با آنها آشنا شوید؛
- قند بالای خرمالو برای افراد دیابتی مضر است.
- خرمالو کالری زیادی دارد از اینرو اگر اضافه وزن دارید در مصرف آن زیادهروی نکنید.
- هرگز خرمالو را با معده خالی نخورید زیرا باعث اسهال و استفراغ میشود.
- همانطور که میدانید قند موجب پوسیدگی دندان میشود و خرمالو جزو میوههایی با درصد با قند بالاست پس در مصرف آن زیادهروی نکنید.
فواید خرمالوی خشک
استفاده از میوه خشک شده خرمالو برای بهرهمندی بیشتر از خواص آن در فصولی غیر از پاییز بسیار مناسب است. خرمالوی خشک شده بسیار مغذی و مقوی بوده و به گفته خیلی از پزشکان درمان بیماری کم خونی است.
- خرمالوی خشک سرشار از پتاسیم، منیزیم، منگنز، آهن، روی، فیبر و… است.
- خرمالوی خشک شده مانع از رسوب چربی در عروق شده و به نوعی تنظیم کننده فشار خون محسوب میشود.
- استفاده از خرمالوی خشک شده با افزایش سطح انرژی بدن، خستگی و بیحالی را از بین میبرد.
- ویتامین A موجود در خرمالوی خشک باعث تقویت بینایی شده و میزان رطوبت چشم را افزایش میدهد.
- از دیگر خواص خرمالوی خشک مقابله با افزایش وزن با دفع کلسترول مضر از بدن است.
نحوه خشک کردن خرمالو
برای خشک کردن خرمالو در منزل میتوانید از دو روش اقدام کنید؛ نور مستقیم خورشید یا استفاده از فر.
1.خشک کردن خرمالو با استفاده از نور خورشید
بعد از شستن خرمالوها اجازه دهید آب اضافی آنها چیده شده و سپس با چاقوی مناسب به کل دلخواه آنها را برش دهید. برشهای خرمالو را با فصله از یکدیگر داخل سینی بچینید و درمعرض نورخورشید قرار دهید.
- برای جلوگیری از نفوذ گردوغبار به برشهای خرمالو روی آنها را با یک توری بپوشانید.
2. خشک کردن خرمالو با استفاده از فر یا مایکروویو
برشهای خرمالو را با فاصله از یکدیگر داخل سینی فر بچینید سپس فر را در کمترین دمای ممکن برای مدت یک ساعت تنظیم کنید. خرمالوی خشک شده را از فر خارج کرده و اجازه دهید به دمای محیط برسد.
طبع خرمالو
از نظر طب سنتی دارای مزاج گرم و تر است. مصرف این میوه پاییزی برای افرادی با مزاج سرد و خشک بسیار مناسب است.
نحوه نگهداری از خرمالو
با توجه به اینکه خرمالو میوهای لطیف بوده و خیلی زود خراب میشود اکثر باغداران آن را بهصورت نارس از درخت میچینند و در سردخانه نگهداری میکنند.
- مقداری گرما کافیست تا خرمالوهای نارس به خوبی برسند و طعم خوبی پیدا کنند. از این رو برای ماندگاری بیشترخرمالو را در دمای پایین یخچال نگهداری کنید.
جمعبندی
بد نیست بدانید معروفترین انواع خرمالو که در بازار یافت میشود نژاد آمریکایی یا ژاپنی دارند. تمام مشتقات و قسمتهای تشکیل دهنده خرمالو مفید و مقوی هستند تا جاییکه بسیاری از افراد دانه و برگ آن را نیز مصرف میکنند. امیدواریم با خواندن این مطلب و اطلاع از خواص خرمالو نسبت به مصرف آن ترغیب شده باشید.
مطالعه مقالات زیر پیشنهاد می شود:
2 پاسخ
لیلا
سپاس از توضیحات و راهنماییهای مفید و کاملتون🙏🏻
ممنونیم از توجه شما