همانطور که از نام این سس پیداست، ماده اصلی تشکیل دهنده آن سیر است که همه ما با آن آشنا هستیم. سس سیر از جمله چاشنیهای بینظیر برای سرو غذاهایی مانند انواع کباب، فست فود، شاورما، غذاهای دریایی چون ماهی و میگو محسوب میشود. بد نیست بدانید سس سیر یکی از انواع سس کم کالری است از این رو اگر جزو افرادی هستید که رژیم غذایی خاصی دارید یا اینکه از چاشنیهای پرچرب بیزارید، سس سیر انتخاب مناسبی است. در این مطلب از سری مقالات ارکیده شما را با طرز تهیه سس سیر آشنا خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
برای تهیه سس سیر روشهای مختلفی وجود دارد که هر یک به نوبه خود خاص و خوشمزه هستند. در ادامه به بررسی این روشها میپردازیم:
اگر میزان کالری دریافتی برایتان اهمیت زیادی دارد این روش را برای تهیه سس سیر انجام دهید، این سس به دلیل نداشتن تخم مرغ ماندگاری بالایی دارد:
مواد لازم:
مراحل تهیه
روش دوم
در تهیه این مدل سس سیر از ماست استفاده میشود که طعم مطلوبی نیز دارد. مواد لازم برای تهیه این سس عبارتند از:
مراحل تهیه
روش سوم
در این روش قصد داریم سس سیر را با استفاده از نشاسته تهیه کنیم که طعم بینظیری دارد. مواد لازم برای تهیه این سس به شرح زیر است:
مراحل تهیه سس سیر
با توجه به اینکه سیر جزو اصلی تشکیل دهنده این سس خوشمزه است، بنابراین از خواص آن هم بهرهمند میباشد. از جمله مهمترین خواص سس سیر میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
دارای خاصیت آنتی اکسیدانی
سیر سرشار از آنتی اکسیدان است از این رو در پیشگیری از ابتلا به انواع سرطان تاثیر زیادی دارد. اگر به واسطه محیط کار یا محل زندگیتان در معرض آلودگی زیاد قرار دارید، مصرف این چاشنی مقوی را در کنار وعدههای غذایی فراموش نکنید.
انرژیزا
سس سیر مخصوصا اگر تندی آن بیشتر باشد خاصیت توانبخشی و افزایش انرژی دارد. چنانچه جزو افرادی پرتحرک و پر جنبوجوش هستید مصرف این سس را در برنامه غذایی خود بگنجانید.
حافظ سلامت استخوان
یکی از بهترین روشهای درمان آرتروز و دردهای مفصلی مصرف سیر و مشتقات سیر است. مصرف آن موجب افزایش استروژن در بدن شده و همین امر تاثیر مثبتی بر استخوانها دارد.
کنترل فشار خون
حتما تابحال شنیدهاید که مصرف سیر خام برای افراد مبتلا به فشار خون بالا مفید است. اگر مبتلا به فشار خون هستید میتوانید با خیال راحت سس سیر را در کنار غذایتان سرو کنید.
تنظیم کلسترول
مصرف سس سیر به تنظیم کلسترول خون کمک کرده از این رو منجر به بهبود عملکرد قلب و عروق نیز خواهد شد.
تقویت سیستم ایمنی بدن
با توجه به مواد مغذی وجود در سیر، در درمان و کنترل بیماریهای واگیر مانند سرماخوردگی و آنفلوآنزا مفید است. سس سیر نیز از این خواص بیبهره نیست.
سس سیر یکی از چاشنیهای پرطرفدار در فست فودیهاست. مصرف این سس در کنار انواع ساندویچ، پیتزا، کنتاکی، قارچ سوخاری، میگو سوخاری، شاورما و… بسیار لذیذ و خوشمزه است.
نکات تکمیلی
سخن آخر
سیر از دسته گیاهانی است که نه تنها به عنوان چاشنی در انواع غذاها استفاده میشود؛ بلکه به دلیل داشتن خاصیتهای فراوان، در علم پزشکی جنبه درمانی نیز دارد. به جرات میتوان گفت یکی از بهترین و خوش طعمترین چاشنیهایی که درانواع غذاهای مختلف و سسها استفاده میشود، سیر است. امیدواریم با خواندن این مطلب دید مثبتتری به این چاشنی جذاب پیدا کرده باشید.