گیاه آویشن از جمله گیاهان دارویی است که در دنیای آشپزی هم صاحب جایگاه قدرتمند و گستردهای است، در ادامه مقاله بیشتر با این گیاه دوستداشتنی وخاص آشنا خواهید شد. همچنین شما را با بهترین کافه برای سفارش بیرونبر نوشیدنیهای مختلف وئ اسنکها آشنا میکنیم. همچنین کافهای را معرفی میکنیم که بهترین فضا را برای خوردن انواع قهوهها دارد. این کافه ها بهترین فضا برای برگزاری تولد را نیز دارا میباشند.
منبع و منشاء آویشن
این گیاه پرخاصیت دارای گونههای بسیاری است که در مناطق مختلف میرویند اما بیشتر در کوهستانها و مناطقی با زمینهای سخت و ناهموار میروید و از جمله گیاهان وحشی به شمار میرود، همچنین آویشن در زبانها وگویشهای مختلف ایرانی دارای نامهای متفاوتی است.
کاربردهای آویشن
با توجه به اینکه آویشن گیاهی سرشار از مزایا و خواص گوناگون است کاربردهای بیشماری هم دارد، از جمله این کاربردها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- استفاده در صنعت داروسازی
- استفاده در آشپزی
- استفاده در طب سنتی
- استفاده در صنعت آرایشی بهداشتی
طبیعت گیاه آویشن
آویشن جزو گیاهانی دسته بندی شده که دارای طبیعت گرم و خشکی هستند.
همه چیز درباره دمنوش آویشن
از پرکاربردترین موارد مصرفی آویشن دمنوش آن است که محبوبیت بسیاری هم در بین افراد دارد علاوه بر اینها این دمنوش سرشار از خاصیت است به طوریکه مصرف دورهای آن کمک شایان توجهی در بهبودی خیلی از بیماریها میکند و دیگر نیازی به مصرف داروهای شیمیایی نیست.
بهترین روش دمآوری دمنوش آویشن
برای تهیه دمنوش آویشن به ازای هر یک نفر دو قاشق غذاخوری آویشن خشک شده(البته لازم است بدانید که اگر گیاه آویشن تان تازه است باید حجم آن را دو برابر کنید)، یک لیوان آب در حال جوش و یک قوری لازم است. بدین صورت که آب در حال جوش را به همراه آویشن داخل قوری بریزید و آن را برای مدت پانزده الی بیست دقیقه روی حرارت غیرمستقیم قرار دهید تا کاملا دم بکشد سپس نوش جان نمایید.
- برای افزایش خاصیت و همچنین مطبوع کردن طعم این دمنوش مقوی میتوانید به آن یک قاشق غذاخوری عسل اضافه کنید.
انواع دمنوش آویشن
از آنجا که آویشن گیاهی مقوی و پر خاصیت در دنیای دمنوش ها به شمار میرود برای بهره بردن از این گیاه و افزودن به خواص آن، آویشن را با چند گیاه ارزشمند دیگرمیتوان ترکیب نموده و دمنوش های مفیدی تهیه کرد. از جمله این دمنوش ها میتوان به دمنوش آویشن و زعفران و دمنوش آویشن و بابونه اشاره کرد.
-
دمنوش آویشن و بابونه
بابونه و آویشن هر دو دارای خاصیت آنتی باکتریالی و تقویت کنندههای قوی سیستم ایمنی بدن هستند بنابراین نوشیدن دمنوش این دو گیاه در کنار هم تاثیرات بسزایی در بهبود بیماریهایی مانند سرماخوردگی در بدن دارد. برای تهیه این دمنوش به مقدار مساوی بابونه و آویشن را به یک الی دو لیوان آب در حال جوش اضافه کنید و آنها را روی حرارت غیرمستقیم به مدت بیست دقیقه بگذارید تا دم بکشد سپس نوش جان کنید.
-
دمنوش آویشن و زعفران
به دلیل خواص و مزایای بینظیری که زعفران دارد از آن به عنوان طلای سرخ نام برده میشود. ترکیب آن با آویشن علاوه بر خواص متعددش عطر و طعم به یادماندنی را رقم میزند و جزو دمنوش های مجبوب و پرطرفدار نیز هست. تهیه دمنوش آویشن و زعفران پیچیدگی خاصی ندارد و شما میتوانید به راحتی آن را درست کنید. برای دم آوری آن به میزان مساوی آویشن و زعفران را به آب در حال جوش اضافه کرده و مانند سایر دمنوش ها روی حرارت غیرمستقیم به مدت پانزده دقیقه بگذارید تا دم بکشد سپس میتوانید آن را میل کنید.
خواص دمنوش آویشن
همانطور که قبلا گفته شد این دمنوش دارای خواص متعدد و بیشماری است که در ادامه به چند خاصیت آن پرداخته شده است.
- دمنوش آویشن و تاثیرات مثبتش بر پوست و مو
با توجه به اینکه آویشن دارای مواد مغذی فراوانی است تاثیر بسیاری زیادی در رویش مو و از بین بردن ریزش آن دارد وهمچنین باعث تحریک کلاژن سازی پوست و شاداب کردن آن خواهد شد، در نتیجه اگر سلامت پوست و مویتان برایتان مهم است توصیه میشود روزانه حداقل یک فنجان دمنوش آویشن میل نمایید.
- بهبود و رفع مشکلات تنفسی با دمنوش آویشن
اگربنابه دلایلی مانند حساسیت های فصلی، سرماخوردگی، آلودگی هوا و… دچار شکلات تنفسی شده اید نوشیدن دمنوش آویشن به دلیل داشتن خاصیت آنتی بیوتیکی به شما کمک میکند تا بهبود پیدا کنید. چنانچه یک قاشق عسل هم به این دمنوش اضافه کنید روند بهبودیتان تسریع پیدا خواهد کرد.
- دمنوش آویشن و خداحافظی با پوکی استخوان
آویشن منبع غنی از کلسیم، پتاسیم و منیزیم است، همانطور که میدانید این مواد مغذی برای سلامت بدن و استخوانها بسیار مهم و حیاتی هستند و در صورت کمبود هر یک از آنها سلامت بدن دچار اختلال خواهد شد بنابراین دمنوش آویشن گزینه مناسبی برای تامین این مواد میباشد.
- دمنوش آویشن ضامن سلامت قلب شما
آویشن با از بین بردن و یا کنترل فاکتورهای مضر برای کارکرد قلب شما از جمله فشار خون، قند خون و… باعث تنظیم و بهبود عملکرد قلب شما خواهد شد.
مضرات دمنوش آویشن
با اینکه آویشن گیاهی سرشار از خاصیت است اما به مانند دیگر گیاهان دارای مضراتی هر چند ناچیز نیز میباشد، از جمله مضرات آن میتوان به ایجاد حساسیت و آلرژی در بعضی افراد، افزایش فشار خون، برهم زدن نظم هورمونهای زنانه و… خواهد شد.
مصرف دمنوش آویشن به چه کسانی توصیه میشود؟
نوشیدن حداقل یک فنجان دمنوش آویشن در روز برای افرادی که دارای اضافه وزن هستند، افراد با فشار خون پایین، کسانی که مشکل قلبی و عروقی دارند لازم و مفید است.
نوشیدن دمنوش آویشن برای چه افرادی ممنوع است؟
افراد دارای مشکلات تیروئیدی، فشار خون بالا، زنان باردار وشیرده نباید از این دمنوش استفاده کنند و در صورت تمایل باید با پزشک خود مشورت نمایند.
بهترین زمان برای نوشیدن دمنوش آویشن
با توجه به اینکه آویشن گیاهی با طبیعت و مزاج گرم است دمنوشی مناسب برای فصلهای سرد سال است و همچنین از آنجا که برای آرامش اعصاب نیز مفید است نوشیدن آن در اول و پایان روز به شدت توصیه میشود.
مواد لازم برای تهیه دمنوش آویشن
آویشن | 1 قاشق چای خوری |
آبجوش | به مقدار لازم |
نبات یا شکر یا عسل | 1 قاشق غذاخوری |
مراحل طرز تهیه ی دمنوش آویشن
دمنوش آویشن یکی از ساده ترین دمنوش های آاست که شما برای تهیه آن با کمک قوری یا فرنچ پرس یا لیوان دمنوش می توانید آن را درست کنید. پس، مقداری برگ آویشن را داخل لیوان یا قوری بریزید و روی آن آبجوش بریزید.
برای ۱۰ دقیقه درب آن را قرار دهید تا خوب دم بکشد. بعد می توانید بریا شیرین کردنش از کمی عسل یا نبات و یا شکر استفاده کنید و گرم میل نمایید. دمنوش آویشن برای سرماخوردگی بسیار مناسب است.
دمنوش آویشن و پونه
آویشن شیرازی یا معمولی | 2 قاشق چای خوری |
پونه کوهی | 1 قاشق غذاخوری |
آب جوش | 1 پیمانه |
عسل یا نبات | به مقدار لازم |
بعد، دمنوش را با صافی داخل لیوان مورد نظر بریزید و با عسل یا نبات سرو نمایید. این دمنوش برای هضم غذا و ضدعفونی کردن بدن مفید می باشد و آرامش بخش می باشد.
دمنوش آویشن و عسل
عسل یکی از مواد مفید طبیعی و بیولوژیکی فعال است. ترکیبات اصلی عسل به گلهایی وابسته است که زنبور از آنها تغذیه کرده است. عسل یکی از داروهای طبیعی و مفید برای بدن انسان بهشمار رفته و بر روند متابولیسم بدن تاثیر مثبت گذاشته و خاصیت ضد باکتریایی دارد.
آویشن خشک | 1 قاشق مرباخوری |
آب جوش | 2 لیوان |
عسل | به مقدار دلخواه |
برای درست کردن دمنوش آویشن و عسل؛ آویشن را در ظرف مورد نظرتان بریزید و آب جوش را اضافه نمایید. سپس، درب ظرف را بگذارید و یا در صورتی که از کتری استفاده می نمایید، روی آن پارچهای قرار داده و بگذارید 15 دقیقه دم بکشد. قبل از مصرف به میزان دلخواه عسل به ترکیبتان اضافه نمایید.
دمنوش آویشن و عناب
یکی از انواع دمنوش آویشن، دمنوش آویشن و عناب می باشد که برای درست کردن آن، باید دو قاشق چایخوری برگ آویشن را با شش عدد عناب درون قوری بریزید. بعد، حدود یک لیوان آب جوش داخل قوری ریخته و حدود 30 دقیقه بگذارید دم بکشد. وقتی دمنوش دم کشید، دمنوش را از صافی رد کرده و با یک قاشق چایخوری عسل یا نبات نوش جان کنید.
لذت نوشیدن بهترین دمنوش آویشن در کافه ارکیده
اگر بنا به هر دلیلی مایل بودید دمنوش آویشن را در خارج از محیط خانه یا محل کار نوش جان کنید یا به دنبال کافه برای سفارش بیرونبر هستید شعبههای کافه ارکیده میزبان گرمی برای شما خواهند بود و به گرمی این دمنوش دوست داشتنی اضافه میکنند، همچنین تمام شعب کافههای ارکیده همه روزه با رعایت تمامی نکات بهداستی و کامل و بهروز بودن منوها آماده پذیرایی از شما عزیزان است تا فارغ از تنشها و استرسهای روزانه ساعاتی را در آن سپری کنید. با رفتن به کافه های ارکیده خودتان را به نوشیدن بهترین دمنوش آویشن دعوت کرده و از آن نهایت لذت را ببرید.
همچنین شما میتوانید از کافه برای سفارش بیرونبر استفاده کنید و به صورت بیرون بر از کافههای ارکیده انواع نوشیدنی و اسنکها را سفارش دهید و با بهترین بستهبندی تحویل بگیرید.
مطالعه مقالات زیر نیز پیشنهاد می شود:
- آموزش طرز تهیه دمنوش گل محمدی و خواص آن
- طرز تهیه دمنوش میخک با دارچین و هل برای لاغری و کاهش وزن
- خواص و طرز تهیه انواع دمنوش بهار نارنج
- آموزش طرز تهیه دمنوش نعناع خشک و تازه و خواص آن
- آموزش طرز تهیه دمنوش رازیانه و خواص آن برای بدن
- آموزش طرز تهیه دمنوش زعفران + خواص آن برای بدن
- آموزش طرز تهیه دمنوش دارچین و خواص آن
- بهترین زمان خوردن و نحوه مصرف انواع دمنوش