رستوران‌کافه‌های ارکیده با 10 شعبه در سراسر ایران
بلاگ

چگونه ژله را از قالب جدا کنیم

فهرست مطالب

مهمان دعوت کرده‌اید و برای دسر ژله را در نظر گرفته‌اید؟ مطمئنا یکی از ترسهایتان مشکل چسبیدن ژله به قالب است و وقتی مهمان دعوت می‌کنید دوست ندارید این اتفاق برایتان بیفتد. همچنین جنس ظرف ژله هم از مستئل مهم است. با رعایت چند نکته به راحتی می‌توانید یک ژله بی نظیر درست کنید و با افزودن میوه و یا بستنی جذاب‌ترش کنید. پس با ما همراه باشید تا به شما روش تهیه ژله و نحوه آماده سازی قالب و هر آنچه برای درست کردن یک ژله خوب لازم است را آموزش دهیم.

طرز تهیه ژله

 

روش تهیه ژله

  • به ازای هر بسته پودر ژله یک لیوان آب را در ظرف بریزید و بگذارید تا جوش بیاید.
  • پودر ژله را داخلش ریخته و خوب هم بزنید تا کاملا حل شود. اجازه دهید تا حدود یک دقیقه روی حرارت بماند و حتما تمام وقت آن را هم بزنید.
  • بعد نصف لیوان آب سرد را به آن اضافه کرده و خوب مخلوط کنید و به قالب مورد نظر منتقل کنید.

 

بیشتر بخوانید: انواع دسر خوشمزه و باکلاس برای مهمانی + طرز تهیه

 

آماده سازی قالب: چه نوع قالب را برای ژله انتخاب کنیم؟

نچسبیدن ژله به قالب و قالب ژله

بهترین قالب برای ژله، قالب‌های پلاستیکی و سخت‌ترین نوع قالب سیلیکونی است. قالبهای فلزی زودتر گرما را جذب خودشان میکنند و ژله زودتر از دیواره های قالب جدا شده ولی قالب پلاستیکی و سیلیکونی اینطور نیست. به طور کلی، برای اینکه ژله و یا هر نوع دسر به راحتی از ظرف جدا شود باید قالب پلاستیکی و یا سیلیکونی را با برس روغن مالی کنید و سپس شکر بپاشید و نیم ساعت داخل فریزر بگذارید و بعد مایع ژله را داخل ان بریزید. اگر قالب فلزی دارید فقط آنرا خیس کنید و در فریزر گذاشته تا یک لایه نازک یخ ببندد و بعد مایه ژله را بریزید.

تزئین ژله

به سایز قالب ژله نیز توجه کنید. برای اینکه بفهمیم برای یک قالب خاص چقدر ژله لازم داریم کافی است قبل از آماده سازی ژله قالبتان را با لیوان یا پیمانه ای که ژله را با آن درست میکنید از آب پر کنید و ببینید چه مقدار آب داخلش جا میگیرد. به طور میانگین برای هر بسته ژله ی 1.5 تا 2 لیوان آب مورد نیاز است، از روی این میتوانید تعیین کنید که در قالب مورد نظرتان چند بسته ژله ی آماده جا میگیرد.

 

نحوه خارج کردن ژله از قالب

  • ابتدا مطمئن شوید که ژله کاملا بسته است.
  • قبل از خارج کردن چند لحظه در آب ولرم قراردهید و با نوک انگشت خیس و یا با یک کارد ژله را از دیواره ژله جدا کنید.
  • قالب را کمی تکان دهید تا کف ژله هم از قالب جدا شود.
  • این کار را چند بار تکرار کنید.

 

نکات نحوه خارج کردن ژله از قالب:

نکته ۱: ظرف مورد نظر را کمی مرطوب کنید تا اگر موقع درآوردن ژله در جای مورد نظرمان قرار نگرفت بتوانیم راحت جابجایش کنیم. ممکن است لازم باشد این کار را ۳-۲ بار انجام دهید.

چکار کنیم ژله به قالب نچسبد

 

نکته ۲: توصیه میکنم یک ساعت قبل از زمان پذیرایی ژله را از قالب خارج کنید، زیرا ممکن است در اثر حرارت ظرف آب گرم سطح روی ژله کمی شل شده و لازم باشد مدتی دیگر بماند تا فرم اولیه خود را به دست آورد.

 

بیشتر بخوانید: با طالبی چی درست کنیم؟ طرز تهیه چند مدل نوشیدنی و دسر با طالبی

 

از علل چسبیدن ژله به ظرف چه می دانید

یکی از علت های چسبیدن ژله به ظرف روغن نزدن به قالب ژله می باشد. برای اینکه ژله و یا هر نوع دسر به راحتی از ظرف جدا شود باید قالب پلاستیکی و یا سیلیکونی را با برس روغن مالی کنید،  سپس شکر بپاشید و نیم ساعت داخل فریزر بگذارید و بعد مایع ژله را داخل ان بریزید . اگر قالب فلزی دارید فقط آنرا خیس کنید و در فریزر گذاشته تا یک لایه نازک یخ ببندد و بعد مایه ژله را بریزید .

از طرفی، زمان بستن ژله در چسبیدن به ظرف یا راحت جدا شدن آن تاثیر گذار است

هر چقدر که ژله مدت زمان بیشتری داخل یخچال بماند با ریسک کمتری برای برگرداندن همراه است و احتمال اینکه ژله به ظرف بچسبد کمتر است اما هرچه ژله زمان کمتری درون یخچال باشد احتمال اینکه در هنگام برگرداندن خراب شود یا نیمی از آن به ظرف بچسبد بسیار زیاد است.

راه حل برای پیشگیری از چسبیدن ژله به ظرف

استفاده از آب داغ

وقتی دسر کاملا بست، یک ظرف محتوی آب داغ (جوش) آماده کنید و قالب دسر را پانزده تا بیست ثانیه داخلش قرار بدهید. بعد آن را در ظرف بگردانید. اگر کمتر ازاین زمان در آب داغ قرا قرار دهید لایه بیرونی دسر کامل آب نمیشودت و بنابراین کامل جدا نمی‌شود.

 

استفاده ازحوله گرم و سشوار

بعد از بستن دسر آن را به همراه قالب در یک ظرف دمر کنید، حوله ای را که ازقبل گرم کرده‌اید دور قالب بپیچید و وقتی دسر ازقالب جدا شد و در ظرف افتاد، حوله را بردارید.  تقریبا یک دقیقه زمان برای اینکار لازم است. به همین ترتیب میتوانید از سشوار هم استفاده کنید، سشوار را رو آخرین درجه ش بگذارید و مرتب همه جای قالب بگیرید تا دسر از قالب جداشده و داخل ظرف بیفتد.

 

روش چرب کردن قالب ژله

اگر با چرب کردن مشکلی ندارید؛  قالب را قبل از ریختن دسر با قلم مو چرب کنید و بعد دسر را روی آن بریزید، چون روغن در مواد دسر حل نمیشود و بعد ازبسته شدن دسر با یک تکون به قالب دسر از قالب جدا میشود.

 

چطور ژله را مغذی تر کنیم؟

  1. لازم است بگوییم که اولا پودرهای ژله خودشان به اندازه کافی شکر دارند و نیازی به افزودن این کربوهیدرات ساده و مضر به آنها وجود ندارد. دوم اینکه برای بالا بردن ارزش تغذیه ای ژله ها، می توانید انواع میوه های دلخواه را قبل از بستن آنها اضافه کنید.
  2. فقط حواستان باشد که کیوی، آناناس، انجیر و انبه در ژله آب می اندازند و باعث می شوند ژله نبندد. مرکبات مختلف مانند پرتقال و نارنگی هم باید با پوست نازک رویی شان به ژله ها اضافه بشوند تا آب نیندازند.
  3. از قرار دادن انواع پاستیل روی ژله های نیمه بسته هم خودداری کنید چون این کار باعث آب شدن سطح زیرین پاستیل و شل شدن سطح رویی ژله شما خواهد شد.
  4. اگر فرزند بدغذایی دارید یا لاغر هستید، می توانید به جای یک لیوان آب سرد، یک لیوان بستنی وانیلی به پودر ژله ای که در آب گرم حل شده است اضافه کنید. به این ترتیب، می توانید کالری و ارزش تغذیه ای ژله را تاحد زیادی بالا ببرید.

به این مقاله امتیاز دهید

3.1 / 5. 8

اشتراک‌گذاری:

مطالب مشابه
مطالعه: 6 دقیقه
orkideh.restaurant
1398/05/26
.
4589 بازدید

4 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *