رستوران‌کافه‌های ارکیده با 10 شعبه در سراسر ایران
بلاگ

غذاهای طبیعت گردی: بک پکینگ

فهرست مطالب

اگر اهل کوله گردی هستید، حتما در جریان هستید که در کنار وسایلی همچون چادر، کیسه خواب و کیسه‌های تفکیک، غذا در سفر بک پکینگ یکی از نکات مهم است، چون غذا در سفرهای این چنینی برای کسب انرژی کافی لازم و ضروری است. ما نیز در این مقاله بلاگ ارکیده، به این مسئله پرداختیم و شما را با بهترین غذا در سفرهای بک پکینگ آشنا می‌کنیم. به شما آموزش میدهیم که چطور غذاهایی انتخاب کنیم که هم حملشان راحت باشد و از طرفی فاسد نشوند.

میزان غذای مورد نیاز

غذای بک پکینگدر سفرهای کوله گردی باید بیش از حد لازم مواد غذایی بردارید. به طور دقیق تر روزانه هر نفر حدود 680 تا 1200 گرم مواد غذایی (برابر با 2500 تا 4500 کالری) تدارک ببینید. البته میزان دقیق، بسته به وزن، توانایی و فعالیت های جسمی تغییر می‌کند که برای کوله گردهای حرفه ای با قوای جسمانی بالا، می‌تواند روزانه بین 5000 تا 6000 باشد. البته وقتی از غذای بیشتر صحبت می‌کنیم، حواس تان باشد دچار افراط نشوید! برخی به قدری غذا برمی‌دارند که وزن اضافی و جای بیش از حد آن، در طول سفر اذیت کننده می‌شود. اندازه مناسب موادغذایی جز با تجربه به دست نمی‌آید، پس دچار وسواس نشوید و پس از اشتباه هم خود را سرزنش نکنید؛ اجازه بدهید تجربه ها به شما اندازه درست را بیاموزند.

نکات لازم برای انتخاب مواد غذایی مناسب کوله گردی

در انتخاب مواد غذایی در حین کوله گردی، موارد زیر را در نظر داشته باشید

ذائقه: غذاهایی را انتخاب کنید که دوست دارید! سعی نکنید برای سفر چند روزه ذائقه خود را عوض کنید.

کالری: برای سفر چند روزه خود، یک برنامه غذایی جدید اختراع نکنید! شما در طول این سفر انرژی زیادی مصرف می کنید و نیاز است کالری لازم برای رفع خستگی و سردرد را تامین کنید.

نسبت کالری به وزن: یکی از موارد مهم در انتخاب مواد غذایی، در نظر گرفتن نسبت کالری به وزن است. کالری مواردی چون کره بادام زمینی، شکلات و روغن زیتون بالاست و در مقابل میوه‌های تازه و سبزیجات نسبت به وزن‌شان از کالری کمی برخوردارند. بهترین طیف 400 تا 430 کالری در هر 100 گرم مواد غذایی است.

مواد مغذی: در طی سفرهای کوتاه، داشتن آبنبات و شکلات ایده خوبی است اما در طی سفرهای طولانی تر لازم است داشتن مواد غذایی پروتئینی و کربوهیدرات های پیچیده را لحاظ کنید. میان وعده های مقوی مانند انواع مغزها، آجیل ها و برگه های میوه انرژی بیشتری برای عضلات شما فراهم می کنند.

وزن و حجم مواد غذایی: مواد غذایی سبک و کم حجم را در صدر لیست خود بگذارید و بسته به تعداد روزهای سفرتان، درصد بیشتری را به آن اختصاص دهید. همچنین برای آن که حجم آن ها را کم کنید، مواد غذایی را از بسته اصلی خود خارج و در پلاستیک های زیپ دار و کوچکتر بسته بندی کنید. برای آن که بعدا به راحتی مواد غذایی را از هم تشخیص دهید، نام گذاری و استفاده از برچسب را فراموش نکنید. همچنین اگر طرز تهیه مشخصی دارد که بلد نیستید، آن را نیز روی بسته های مواد غذایی خود بنویسید.

تعادل مزه: در سفرهای کوله گردی، وجود غذاهای نمکی برای تامین تعادل الکترولیت‌های بدن لازم است. بنابراین در برداشتن غذاهای شیرین دچار افراط نشوید و تعادل را رعایت کنید.

آماده سازی راحت: برای انتخاب مواد غذایی، مواردی را در اولویت بگذارید که فرآوری و تهیه آن زمان بَر نباشد. همچنین این احتمال را در نظر داشته باشید که ممکن است به هر دلیل گاز شما کار نکند؛ بنابراین غذاهای آماده سرد هم داشته باشید.

آب لازم: بسته به آن که مقصد سفر شما کجاست و چه مواد غذایی همراه دارید، میزان آب لازم می‌تواند متفاوت باشد.

 

مواد غذایی پیشنهادی در سفرهای کوله گردی

با در نظر گرفتن مواردی که گفته شد، در سفرهای کوله گردی خود می‌توانید مواد غذایی خود را از بین این موارد انتخاب کنید.

غذاهای تازه: سفرهای کوله گردی به شما می آموزد چطور بدون یخچال و فریزر زندگی کنید. شما می توانید میوه ها و سبزیجات را بدون مشکل، برای یک یا دو روز در کیف خود نگهدارید. البته مواردی مانند هویج را برای روزهای بیشتری هم می توان سالم نگه داشت.

شما حتی می‌توانید در سفر املت درست کنید.

غذاهای خشک: ماکارونی، نودل، سوپ آماده، برنج آماده و … از جمله گزینه های غذای خشکی هستند که حجم کمی اشغال می کنند و البته طعم و مزه خوبی دارند. بیسکوئیت، کلوچه، ویفر و … نیز از دیگر خوراکی های خشک هستند.

غذاهای خشک شده: مواد غذایی خشک شده مانند برگه های میوه و سبزیجات از بهترین ها هستند. همان طور که اشاره شد این مواد غذایی کم حجم اند و البته ارزش غذایی بالایی دارند.

غذاهای کنسروی: اگر عاشق غذاهای خانگی هستید و از طرفی سفرتان کوتاه است؛ غذاهای کنسروی گزینه خوبی هستند. تن ماهی یا دیگر مواد غذایی گوشت دار در کنار برنج جذاب به نظر می رسند و می بینید که آماده کردن شان هم چندان سخت نیست. البته این موضوع شامل کنسروهایی با وزن بالای 500 گرم نمی شود؛ چرا که به قدری سنگین و جاگیر هستند که توصیه نمی شوند.

پودر شربت و نوشیدنی: وقتی چندین و چند روز به جز آب چیز دیگری ننوشیده اید، پودر شربت می تواند تنوع بخش جذابی برای شما باشند.

 

برای صبحانه، ناهار و شام در طبیعت چه بخوریم؟

غذا برای وعده های مختلف غذا در سفر بک پکینگ می‌توان از ترکیب‌های پیشنهادی زیر استفاده کرد:

صبحانه

صبحانه های کوله گردی می تواند طیف وسیعی داشته باشد: از غذاهای سرد و آماده و انرژی زا مانند ساندویچ های نان و پنیر و گردو تا انواعی از غذاهای گرم و گران مانند املت، نیمرو و پنکیک و …

  • چای کیسه ای / نسکافه / قهوه فوری / پودر شیر
  • ساندویچ های نان و پنیر، کره و مربا، کره بادام زمینی، گردو و …
  • نیمرو، املت
  • میوه تازه، برگه های میوه
  • غلات صبحانه
  • پنکیک
  • آبمیوه

ناهار

برای ناهار هم دست بازی برای انتخاب دارید، اما توصیه ما مواردی است که آماده سازی، مصرف و جمع کردن آن زمان چندانی نبرد. در نتیجه غذاهای سرد مناسب اند.

شام

برای غذا در سفر بک پکینگ که شب در طبیعت می‌مانید می‌توان به سراغ غذاهای گرمی رفت که شاید تهیه آن ها زمان بیشتری می برد. شما در حال استراحتید و دیگر زمان اهمیت چندانی ندارد. البته خستگی می تواند موجب شود غذاهای آماده و نیمه آماده و کنسروی را ترجیح دهید. اگر به دنبال پخت غذاهای گرم و سریع هستید، مواردی مانند کتلت، کوکو، خوراک تن ماهی، خوراک، سوسیس تخم مرغ، پوره سیب زمینی و … را در نظر داشته باشید.

 

چطور غذایمان را در سفرهای کوله گردی نگهداری کنیم؟

نگهداری از غذا در غذا در سفر بک پکینگ نکته مهمی است. اهمیت این موضوع زمانی مضاعف می شود که قصد دارید در طی سفر، طبیعت گردی هم بکنید و یا در طبیعت کمپ کنید. به این ترتیب هم جیره مواد غذایی خود را در محل امنی نگه داشته اید، هم دسترسی حیوانات به این غذاها را محدود کرده اید و بنابراین چرخه غذایی حیوانات ساکن طبیعت را بر هم نزده اید. این نکات عبارت اند از:

مواد غذایی پخته شده، ادویه دار و بودار را دور از چادر و وسایل خود نگه دارید. این موضوع درباره بقایای غذایی شما هم صدق می کند.

هیچ گاه مواد غذایی خود را بدون مراقبت رها نکنید. در غیر این صورت حیواناتی مانند زاغ، موش خرما و سنجاب غذای شما را می دزدند و شب ها هم ممکن غذای شما نصیب حیوانات شبگرد دیگری شود.

در طی روز، غذاهای خود را درون کیف و شب ها درون ظروف دردار فلزی نگهدارید و یا درون کیفی قفل دار گذاشته و از شاخه‌ بلندی آویزان کنید.

پخت غذا و شستن ظرف ها را با فاصله زیاد از محل کمپ و چادر انجام دهید. به این ترتیب بقایای غذا در اطراف چادر شما باقی نمی ماند. همچنین برای شستن ظروف، از صابون های بدون اسانس استفاده کنید.

نکات غذایی در طبیعت گردی

هر روز پیش از سفر، میان وعده‌های خود را در جیب‌های بیرون کوله پشتی و جایی قابل دسترس بگذارید تا هر بار برای برداشتن آن ها کل وسایل را از کیف خارج نکنید.

حتما مواد غذایی را درون پلاستیک ها و پک های زیپ دار بگذارید تا از خیس شدن جلوگیری کنید.

اگر وسایل و ظروف آشپزی همراه دارید، بهتر است آن‌ها را درون کوله پشتی جا بدهید؛ در غیر این صورت با آویز و طناب مناسب، آن‌ها را بیرون از کوله آویزان کنید. البته راه دوم می تواند برای شما دردسرساز شود و حتی ظروفی را گم کنید.

از جمله ظروف و وسایل مهم در سفرهای کوله گردی می توان به: بشقاب، کاسه، قابلمه سفری کوچک، کتری، قاشق، چاقو، درباز کن، پلاستیک زباله، فیلترهای تصفیه آب و … اشاره کرد.

توصیه های بهداشتی کوله گردی در زمان کرونا

دست های‌تان را با حوله ای جداگانه خشک کنید. (از حوله مشترکی برای ظرف ها استفاده نکنید.)

اگر امکان شستشو ندارید، حتما از مایع یا ژل ضدعفونی دست استفاده کنید.

پیش از آماده کردن غذا دوباره دست های خود را بشویید یا ضدعفونی کنید.

اگر می خواهید خوراکی های خود را با دیگران تقسیم کنید، از آن ها بخواهید دست شان را جلو بیاورند و غذا و خوراکی را با تکان دادن پلاستیک در دست شان بگذارید. در واقع با این کار از تماس دست های نشسته به خوراکی های خود جلوگیری می کنید.

به این مقاله امتیاز دهید

0 / 5. 0

اشتراک‌گذاری:

مطالب مشابه
مطالعه: 6 دقیقه
orkideh.restaurant
1398/05/26
.
4934 بازدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *