رستوران‌کافه‌های ارکیده با 10 شعبه در سراسر ایران
بلاگ

باید و نبایدهای درست کردن کیک : چرا کیک خانگی خوب در نمیاد؟

فهرست مطالب

تقریبا برای همه ما پیش آمده که هوس دپخت کیک خانگی به‌سرمان بزند ولی از ترس بی‌کیفیت شدنش، منصرف شویم. با توجه به شیوع بیماری‌های واگیر و همینطور تقلب‌هایی که در صنعت مواد غذایی رواج پیدا کرده بیشتر افراد ترجیح می‌دهند به جای خرید کیک و شیرینی از قنادی خودشان دست به‌کار شده و کیک بپزند. پخت کیک خانگی کاری لذت‌بخش و در عین حال حساس بوده، زیرا نیازمند مطلع بودن از یکسری ترفندها است. چرا کیک خانگی خوب در نمیاد و چکار باید کرد که شبیه به کیک‌های قنادی شود؟ این سوال خیلی از افراد است. در این مطلب از سری مقالات ارکیده سعی داریم به بررسی درست کردن کیک خانگی خوشمزه بپردازیم پس با ما همراه باشید.

 

رایج‌ترین مشکلات پخت کیک خانگی

در صورتیکه به موارد کلیدی در زمان پخت کیک توجه نکنید، کیفیت کیک پایین آمده و به مشکل بر خواهید خورد. امکان ندارد تابحال کیک درست کرده باشید و یکی از مشکلات زیر برایتان پیش نیامده باشد، اما جای نگرانی نیست زیرا توضیحات زیر به اندازه کافی مفید هستند که دیگر به مشکل برنخورید.

 

پف نکردن کیک خانگی

کیکی که پف نکند از نظر زیبایی ناقص ‌بنظر می‌آید حتی در مواردی روی مزه آن هم تاثیر می‌گذارد. از این رو با دقت به موارد زیر از پف نکردن کیک خانگی جلوگیری کرده و از نتیجه کار لذت ببرید.

  • استفاده از قالب با ابعاد و اندازه نامناسب: انتخاب قالب با اندازه مناسب تاثیر زیادی روی اسفنجی شدن بافت کیک دارد.
  • باز کردن درب فر قبل از پخت کامل کیک: باز و بسته کردن درب فر قبل از پخت کامل آن موجب پایین آمدن دمای فر و ایجاد شوک حرارتی در کیک می‌شود.
  • استفاده بیش از حد مجاز از بکینگ پودر یا جوش شیرین: درست است که استفاده از جوش شیرین یا بکینگ پودر باعث پف کردن کیک و اسفنجی شدن آن می‌شود، اما در صورت استفاده بیش از اندازه تعیین شده شاهد نتیجه عکس خواهیم بود.

 

اسفنجی نشدن کیک خانگی

کیک مورد علاقه همه ما کیکی با بافت ترد و اسفنجی است نه خمیری و وارفته؛ از این رو زمانی‌که متوجه می‌شوید که کیک شما خمیری از آب درآمده، کل انرژیتان تحلیل می‌رود. بد نیست با دلایل خمیری شدن کیک آشنا شوید؛

  • انتخاب پیمانه دقیق برای اندازه‌گیری: عدم توجه به پیمانه‌های اندازه‌گیری که در دستور پخت کیک آمده از دلایل مهم برای خمیری شدن بافت کیک است.
  • انتخاب دما و زمان پخت نامناسب: انتخاب درجه حرارت فر و همین‌طور زمان پخت تاثیر زیادی روی نتیجه کار دارد. به عنوان مثال اگر درجه حرارت فر را پایین‌تر از حد نرمال تنظیم کنید بافت کیک اسفنجی نمی‌شود.

 

خشک شدن کیک خانگی

خشک شدن بافت کیک یکی از مشکلات عمده در پخت کیک خانگی است. تصور ما از کیک، خوراکی نرم و لطیف است نه خشک و زبر. عوامل تاثیرگذار در خشک شدن بافت کیک عبارتند از:

  • دمای بالای فر: لازم است بدانید گاهی درجه حرارت دستگاه‌های مختلف با یکدیگر متفاوتند بنابراین طبق تجربه‌ای که در استفاده از فر یا مایکروویوی که دارید بهترین دما را برای پخت کیک در نظر بگیرید.
  • مصرف زیاد جوش شیرین یا بکینگ پودر: استفاده بیش از حد مجاز هر دوی این مواد باعث خشک شدن بافت کیک خواهد شد.
  • کم بودن روغن: روغن برای جلوگیری از خشکی و سوخته شدن کیک به مواد اولیه اضافه می‌شود و کم بودن آن بافت کیک را خش.

 

خام و خیس بودن بودن بافت لایه میانی کیک خانگی

حتما تا بحال برایتان پیش آمده که اطراف کیک پخته باشد ولی وسط آن هنوز خام است. از جمله دلایلی که موجب این امر می‌شوند عبارتند از:

  • بزرگ بودن قالب کیک: در اینجا هم مانند سایر موارد لازم است به اهمیت بالای سایز قالب نسبت به مواد اولیه اشاره کنیم.
  • میزان بالای شیر و روغن: چنانچه مایعات کیک بیش از حد نرمال باشند موجب چسبندگی و خامی آن می‌شوند.
  • زیاد بودن شکر: اندازه‌ای که در دستور پخت برای شکر و سایر مواد ذکر شده منطقی و استاندارد است و شما با بر هم زدن اندازه‌ها باعث خراب شدن کیک می‌شوید.

 

تلخ شدن کیک خانگی

بیشتر افراد برای از بین بردن بوی ضخم تخم مرغ و اضافه کردن عطر مطبوع به کیک از پودر یا عصاره وانیل استفاده می‌کنند که بسیار هم پرطرفدار است. مصرف بیش از اندازه مجاز تعیین شده برای وانیل موجب تلخ شدن آن خواهد شد.

 

علت ترک خوردن کیک

معمولا در درست کردن کیک خانگی شاهد ترک خوردن همه یا بخشی از سطح کیک هستیم. موارد مهمی که موجب ترک خوردن کیک می‌شوند به شرح زیر هستند:

  • دمای بالای فر: قرار دادن کیک در دمای بالا و طبقه بالای فر یا مایکروویو یکی از عوامل ترک خوردگی روی کیک است.
  • استفاده زیاد از آرد: شاید با خود فکر کنید که آرد نمی‌تواند تاثیر منفی روی بافت و طعم کیک داشته باشد در حالیکه این باور کاملا غلط است. استفاده بیش از اندازه تعیین شده برای آرد موجب ترک خوردگی کیک خواهد شد.

 

شرایط نگهداری کیک بعد از پخت چیست؟

برای تازه ماندن کیک خامه‌ای یا میوه‌ای خانگی، بعد از پخت اجازه دهید کاملا با محیط اطرافشان هم دما شده و سپس آنها را در ظروف درب‌دار با اندازه مناسب داخل یخچال نگهداری کنید.

  • زمانیکه دمای آشپزخانه‌تان به قدری زیاد است که موجب خراب شدن کیک می‌شود آن را در یخچال بگذارید در غیر اینصورت کیکهای معمولی مانند کیک یزدی را میتوان در دمای آشپزخانه تازه نگه داشت.

 

نکات کلیدی که زمان پخت کیک خانگی نباید از آن غافل شد

پخت کیک خانگی کاری لذتبخش و جذاب است اما گاهی اوقات خراب شدن کیک، نه تنها انرژی ما را از بین می‌برد بلکه باعث دلسرد شدنمان نیز خواهد شد. نکات کلیدی که زمان پخت کیک باید به آنها توجه شود عبارتند از؛

  • اجرای دقیق دستور پخت کیک
  • کیفیت بالای مواد اولیه
  • تنظیم صحیح دمای فر یا مایکروویو
  • تنظیم زمان پخت با توجه به نوع کیک
  • انتخاب قالب با اندازه مناسب
  • توجه به تاریخ انقضای مواد مصرفی
  • گرم کردن فر قبل از قرار دادن قالب کیک در آن

 

حرف آخر

در این مطلب سعی کردیم به تمام نکاتی که موجب خراب شدن بافت کیک خانگی می‌شوند بپردازیم. پخت کیک خانگی مزایای زیادی دارد که سالم بودن و اطمینان از کیفیت مواد اولیه آن از مهم‌ترین آنها بشمار می‌روند. امیدواریم از خواندن این مطلب لذت برده باشید.

به این مقاله امتیاز دهید

3 / 5. 2

اشتراک‌گذاری:

مطالب مشابه
مطالعه: 6 دقیقه
orkideh.restaurant
1398/05/26
.
4574 بازدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *